Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας για την πολιτική δίωξη Λαρισαίου δασκάλου

Ημερομηνία: 25/04/2013 11:06
Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Λάρισας


Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Λάρισας συμπαρίσταται στο Στέφανο Γκουλιώνη, δάσκαλο, ο οποίος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Αφορμή για την παραπομπή αποτελεί η πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας εκτιμά ότι χρησιμοποιείται ως πρόφαση η απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να στηθεί το σκηνικό ώστε το Πειθαρχικό όργανο να λειτουργήσει με βάσει τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα και να επιλέξει την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης με βάση το άρθρο 107 παρ. ε’ του Ν. 4057/2012. Αρωγός στην κατεύθυνση αυτή και ο μνημονιακός νόμος 4093/2012, ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, από τη στιγμή που παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και μόνο.
Στην περίπτωση του Στέφανου Γκουλιώνη με καμία έννοια και κανέναν τρόπο δεν τεκμαίρεται ανάρμοστη συμπεριφορά. Η αόριστη ρήση του Πειθαρχικού Κώδικα δίνει τη δυνατότητα να διώκονται δημόσιοι υπάλληλοι την ώρα που ασκούν τα ατομικά τους δικαιώματα. Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε υστερόβουλο ιδιώτη ή σε όργανα της τάξης που κάνουν κατάχρηση εξουσίας να “βάζουν σε μπελάδες” ικανούς υπαλλήλους με κοινωνικές ευαισθησίες, όπως είναι ο Στέφανος Γκουλιώνης.
Διαφωνούμε ριζικά με την εσπευσμένη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβούλιου πριν τελεσιδικήσει η ποινική υπόθεση.
Καλούμε το Πειθαρχικό Συμβούλιο να μην ασκεί διώξεις σε υπαλλήλους οι οποίοι σύρονται στα δικαστήρια για πλημμελήματα με στημένες κατηγορίες αστυνομικών οργάνων.
Ζητούμε την κατάργηση του μνημονιακού Ν. 4093/2012 και τον, χουντικής έμπνευσης, Ν. 4057/2012, οι οποίοι θεσπίστηκαν για την τρομοκράτηση του συνόλου των Δ.Υ. προκειμένου να συμμορφωθούν στα κελεύσματα της μνημονιακής κυβέρνησης.


Τμήμα Παιδείας
ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου